Úvod » Nezařazené » Working holiday víza do Austrálie poprvé v roce 2017

Working holiday víza do Austrálie poprvé v roce 2017

Vidina spojit příjemné s užitečným, tedy vycestovat do Austrálie a mít zde rovněž možnost legálního výdělku je velmi lákavá pro většinu Čechů, kteří prahnou po nových zážitcích. Vycestovat do Austrálie a pracovat u protinožců po dobu 12 měsíců nebyla doposud pro Čechy aktuální, to se ovšem změní v červnu letošního roku 2017, kdy working holiday víza do Austrálie bude možné získat. Pro většinu občanů České republiky se jedná o velmi příznivou zprávu, která potěší nejen mladou generaci.

Kdo může o vízum do Austrálie požádat?

O working holiday víza do Austrálie nemůže požádat každý. K získání working holiday víz je totiž nutné splnit určité požadavky. O jaké požadavky se pro tento typ pracovních víz jedná?

Working holiday víza do Austrálie a požadavky

Člověk, který chce požádat o WH vízum do Austrálie, musí být ve věku 18 až 30 let. Dále musí studovat vysokou školu, může mít dokončené alespoň dva roky studia na vysoké škole anebo disponovat již titulem bakalář. Dále je potřeba, aby měl dotyčný jistou úroveň angličtiny, kterou musí prokázat certifikátem IELTS nebo TOEFL.

Jednou z nezbytných podmínek pro získání working holiday víza je také to, že musí mít k dispozici finanční hotovost ve výši alespoň 5.000 australských dolarů na cestu do Austrálie. Jedná se pouze ovšem o takzvané finanční krytí, které není v žádném případě třeba utratit. Je pouze nutné prokázat, zda takovouto finanční hotovost může mít zaručeně k dispozici například od rodičů či z určitého druhu spoření. Nemusí se tedy jednat o částku, která patří přímo konkrétnímu žadateli o working holiday.

Work and Holiday víza

Nepleťte si Working holiday víza a Work and holiday víza. Jedná se o rozdílné programy a každý z nich má odlišné požadavky pro uchazeče. Working holiday víza jsou aktuálně pro občany České republiky nedostupné. Oproti tomu víza Work and Holiday víza do Austrálie (subclass 461) byla poprvé otevřena pro české občany v roce 2018.

Práce v Austrálii s WH vízem?

Working holiday víza do Austrálie jsou především zaměřena pro ty, kteří touží po práci v Austrálii. Neznamená to ovšem ani to, že dotyčný nemůže v této zemi například studovat. Studium v Austrálii absolvovat ovšem pouze na čtyři měsíce. Pracovat zde samozřejmě lidé mohou celých 12 měsíců, z toho ovšem pouze 6 měsíců u jednoho zaměstnavatele. Vždy se ovšem jedná o naprosto legální práci na plný úvazek, která bude pokrývat náklady na cestování po krásách Austrálie. Working holiday víza vám tedy otevřou již v červnu roku 2017 své brány do světa poznání Austrálie a netradiční práce či studia u protinožců. Pokud vás Austrálie láká, navštivte portál JakDoAustralie.cz.

Working holiday víza do Austrálie poprvé v roce 2017
4.5 (89.13%) 252 hlasů

Martin Rosulek

Martin Rosulek je na cestě k digitálnímu nomádství a full-time cestování. Po cestách v Austrálii a jihovýchodní Asii, procestoval Kanadu a Latinskou Ameriku. Nyní pobývá v Thajsku a sbírá zkušenosti o práci na dálku. Zaměřuje se na poskytování služeb online a zprostředkování obchodu přes affiliate spolupráci. Martin bloguje na DigitalniNomadstvi.cz.